Spitfire - Hans Zimmer Strings 24 Hours Left! ENDING Tuesday 5th June 23:59 BST

Discussion in 'COMMERCIAL Announcements' started by Spitfire Team, Feb 6, 2018.

  1. Tatu

    Tatu Lannister

    1,034
    466
    Mar 9, 2012
    Vantaa, Finland
    Hi and thanks for the quick reply! Much appreciated.

    I tried refreshing/reinstalled the latest update and now I have a handfull of legato presets, one col legno tratto for violas and one sustain for 20 violins or something, but nothing else.

    Log file shows this for everything else:

    failed to load patch : F:/SpitfireAudio/Spitfire Audio - Hans Zimmer Strings/Patches\v1.0.3\HZStrings_a__60_Cellos__Long.zmulti

    \v1.1.0\HZStrings___20_Violins_RHS___All_Scandi.zpreset
    HZStrings : articulation missing : e - 24 Basses - Short : v1.0.3
    HZStrings : preset contains missing articulations : F:/SpitfireAudio/Spitfire Audio - Hans Zimmer Strings/Presets\v1.1.0\HZStrings___24_Basses___All_Epic.zpreset

    :sad:
     
  2. SpitfireSupport

    SpitfireSupport Customer Experience

    220
    359
    May 8, 2017
    Sorry to hear this, we'll really need to speak to you directly about this to get to the bottom of it so please contact us on spitfireaudio.com/support you can either chat, talk or "submit a request"
     
    Rey likes this.
  3. Rey

    Rey Senior Member

    222
    52
    Apr 1, 2017
    Had the same problem can't find samples before the support was fast and took care of everything thanks spitfire
     
  4. windyweekend

    windyweekend Senior Member

    283
    194
    Jun 9, 2016
    Anyone order the hard drive have any idea how to install the update? I go into the lib manager and it's telling me I have to download the whole thing - 172GB - on top of the 170GB already installed. No disk space left for this. Is there a way to just get the update without having to delete and download/reinstall the whole thing that anyone has found? Not sure why I got the HD if you have to download the entire library for any updates anyway...
     
  5. fretti

    fretti Senior Member

    Normally (at least for me) it shows me an extra button wich says Update (e.g now 1.1 or what it is) with 1.4 Gb. Then I can just click that locate the folder where I installed HZS and it only downloads and installs the update...
    Maybe you moved the folder for HZS and didn‘t relocate or something like that?
    Also have the HD but everything works fine for me...
     
  6. Tatu

    Tatu Lannister

    1,034
    466
    Mar 9, 2012
    Vantaa, Finland
    Well, these things happen. I didn't bother with further support (had stuff to do) and just redownloaded/installed the damn thing. Works now!
     
  7. prodigalson

    prodigalson Senior Member

    1,461
    802
    Nov 14, 2013
    Just updated and immediately discovered the strangest bug in all the legatos. If you play a descending interval larger than an octave you get an incorrect transition, so it almost sounds like a grace note a step above your target note. Anybody else experiencing this?? Here it is in the violins but it's also the case in all the cello legato patches. o_O

     

    Attached Files:

    D Halgren likes this.
  8. D Halgren

    D Halgren Senior Member

    525
    389
    May 6, 2017
    Portland, OR
    I can confirm this. Funny enough I was wondering if it was trying to simulate a botched string skip:whistling:
     
  9. windyweekend

    windyweekend Senior Member

    283
    194
    Jun 9, 2016
    Okay. Support ticket needed here I think in which case. Haven't moved a thing, but the lib manager thinks I haven't installed it i.e. it doesn't know I have a hard drive. Really don't want to have to delete this whole library and download it. Hard drive has proved to be a painful option. Lesson learnt.
     
  10. JohnG

    JohnG Senior Member

    7,228
    3,196
    Nov 13, 2007
    California
    Hi @windyweekend

    You won't need to download everything if you have a hard drive. Everything is working here and these are the steps I took (Windows 10 PC):

    1. Deleted HS Strings (the installed version that was causing trouble) off my SSD completely;

    2. Used Control Panel to delete the Spitfire software (this step may not be necessary);

    3. Copied the library (uninstalled) straight from the SA disk they sent back onto my SSD, then removed the SA USB drive from the computer since you don't need it anymore;

    4. Downloaded the Spitfire Library Manager and logged into my account;

    5. Choose HZ Strings and then click on the little cog at bottom right, which will reveal a pull-down menu (hard to read);

    6. Choose "Reset;"

    7. Once your HZ Strings resets, choose Install, which will bring up another little menu which seems to offer to Download only;

    HOWEVER...

    8. Just to the right of where it proposes to download is a very hard-to-see icon that says something like "disk drive." If you select that, then show it where the folder is, it installs the library again and, magically, downloads everything off Spitfire's website necessary for things to work.

    You have to have your computer online while all this happens. I'm recounting these steps from memory so I hope I haven't left anything out.

    Good luck,

    John
     
    NoamL likes this.
  11. windyweekend

    windyweekend Senior Member

    283
    194
    Jun 9, 2016
    Thanks John. Will give this a try.
     
    JohnG likes this.
  12. windyweekend

    windyweekend Senior Member

    283
    194
    Jun 9, 2016
    Might be a dim question, but has anyone tried installing this on an external SSD successfully?

    Still trying to get my original installs working but the lib manager isn't recognizing my existing install so I'm out of disk space.
     
  13. N.Caffrey

    N.Caffrey Senior Member

    547
    274
    Mar 15, 2016
    don't know if you are aware of it, but on instagram you can watch almost in real time bits of the recording of some pick ups of HZS with Hans himself in da house
     
    Spitfire Team likes this.
  14. SpitfireSupport

    SpitfireSupport Customer Experience

    220
    359
    May 8, 2017
    Hiya, contact us directly at spitfireaudio.com/support about this, you can use the "locate" function in the Spitfire Audio App to tell Hans Zimmer Strings where to find the content if you move it onto a different drive.
     
  15. works fine here
     
    fiestared likes this.
  16. OP
    OP
    Spitfire Team

    Spitfire Team Senior Member

    932
    2,259
    Mar 5, 2015
    Here's a photo of Hans in the studio with Paul for the recording of Hans Zimmer Strings pickups.

    SA---Hans-Zimmer-Portrait_FBLKP_2988.jpg
     
  17. rmoat

    rmoat Member

    19
    26
    Nov 26, 2017
    So, any Windows 10 users forced to upgrade to 1803 (Spring Update) overnight, and now Hans Zimmer Strings won't load the presets or patches? I'm pretty sure that's the only change my computer has had overnight and HZS logs state that presets/patches fail to load on my computer now. I've sent in a support request to Spitfire, in case 1803 does break it for everyone on Windows 10 (hopefully it's an easy fix if it does).
     
    Last edited: May 18, 2018
  18. prodigalson

    prodigalson Senior Member

    1,461
    802
    Nov 14, 2013
    I just updated to the latest version on Windows 10 and everything works fine for me. I had to reauthorize and relocate the samples but that only took a few mins
     
    rmoat likes this.
  19. rmoat

    rmoat Member

    19
    26
    Nov 26, 2017
    I'm guessing I'll have to reauthorize and perhaps that will solve it. Relocating the samples didn't when I tried earlier. I'm assuming you just need to "reset" latest update and download again in order to authorize?

    EDIT: That worked, thanks prodigalson. When I reset just the latest update, only the legatos appeared. When I reset the entire library, closed application, went back in, I was able to reauthorize. It was like a 300MB download, but now everything is working again.
     
    Last edited: May 18, 2018
  20. SpitfireSupport

    SpitfireSupport Customer Experience

    220
    359
    May 8, 2017
    For any Windows 10 users having issues with patches/presets please follow the steps found here.

    Luke
     
    rmoat likes this.

Share This Page