What's new

Hans Zimmer Strings, a year later...almost

babylonwaves

Senior Member
has anyone had a problem with HZStrings not registering key switches? for some reason, it won't change keyswitches at all if I input them by drawing them into my DAW. it only seems to register physical keyboard input...
HZS has some issues. Some articulations in are assigned to the same note, which obviously can't work. that aside, it works good. I believe they've introduced those issues with the last update or so.
 

chocobitz825

Senior Member
Hmmm, I have not. Just to confirm you literally input the midi note with the pen tool, and this does NOT make a key switch, but if you are recording with your keyboard and hit the corresponding key switch key, it DOES make the key switch and record?
Correct
 

chocobitz825

Senior Member
Can you send me a screenshot? Just PM me. Curious and want to help :)
Hey thanks. I just realized the problem. I wasn't paying attention and now noticed that HZS octaves dont match with my studio one for some reason. Though HZS says the keyswitch is C-1, its triggering from C-2 in studio one.
 
OP
fish_hoof

fish_hoof

Active Member
Hey thanks. I just realized the problem. I wasn't paying attention and now noticed that HZS octaves dont match with my studio one for some reason. Though HZS says the keyswitch is C-1, its triggering from C-2 in studio one.
That what is was curious about but I’m more of a visual guy and wanted to see. I know I've had issues with the composer tools pro by midikinetics where the keyswitch was an octave off.
 

chocobitz825

Senior Member
That what is was curious about but I’m more of a visual guy and wanted to see. I know I've had issues with the composer tools pro by midikinetics where the keyswitch was an octave off.
I suppose it’s never come up because the kontakt instruments are fine. This being a rare vst from the spitfire collection that uses Keyswitches, I guess I never considered it might act this way.
 

Rey

Active Member
I really love the library. You can do so much with the mic combination. The sounds are gorgeous. My only complaint is that I always have problem when a new update arrives, and found that all the content inside the vst missing....like no violins..violas or anything being displayed inside. Its the second time happening now. The only solution for me last time was a full redownload. Unfortunately right now im getting the "you have no resets left' message and cant repair nor redownload the lib. Already submitted a ticket....is anyone else having the same problem?
 
OP
fish_hoof

fish_hoof

Active Member
I really love the library. You can do so much with the mic combination. The sounds are gorgeous. My only complaint is that I always have problem when a new update arrives, and found that all the content inside the vst missing....like no violins..violas or anything being displayed inside. Its the second time happening now. The only solution for me last time was a full redownload. Unfortunately right now im getting the "you have no resets left' message and cant repair nor redownload the lib. Already submitted a ticket....is anyone else having the same problem?
I've had these types of errors when I moved the location of my library. @SpitfireSupport was able to help each time. Good thing you have a ticket submitted. Sorry for the issues! I know that hinders creativity dealing with tech issues.
 
  • Like
Reactions: Rey

Rey

Active Member
I've had these types of errors when I moved the location of my library. @SpitfireSupport was able to help each time. Good thing you have a ticket submitted. Sorry for the issues! I know that hinders creativity dealing with tech issues.
no need for apologies. im just waiting till Monday for the next reply. its working at least on one of my comp but not the other one. Yeah you re right there about creativity taking a hit especially at that time when you need it the most..
 

D Halgren

Senior Member
no need for apologies. im just waiting till Monday for the next reply. its working at least on one of my comp but not the other one. Yeah you re right there about creativity taking a hit especially at that time when you need it the most..
Did you try the repair option in their Library app?
 
  • Like
Reactions: Rey

Rey

Active Member
Did you try the repair option in their Library app?
Hi.tried that several times but I kept getting the message "you have no resets left"
which is weird since im not planning to redownload or anything. I remember last time they had the "authorize' button instead of repair.

been browsing the help section of spitfire it seems at least another 2 person replied about getting the "you have no resets left" when using repair....
 

D Halgren

Senior Member
Hi.tried that several times but I kept getting the message "you have no resets left"
which is weird since im not planning to redownload or anything. I remember last time they had the "authorize' button instead of repair.

been browsing the help section of spitfire it seems at least another 2 person replied about getting the "you have no resets left" when using repair....
Ah, that's unfortunate. Guess it's just a waiting game now. What about the locate option behind the cog? Does that give the same error message?
 
Top Bottom