What's new

Forum changeover this Sunday - Forum will be down for a few hours

NekujaK

Member
This is disturbing to see. Help me by answering a few more questions?

1- Which browser are you using on your iPad?

2- Is it up to date? If not, could you update it and check again?

3- Is it the same with the Dark style?

I will contact the style developers and share this with them.

Andre
My iPad configuration is definitely not the latest and greatest. I'm using Safari on an iPad 4, running iOS 8.3. I checked on my wife's more current iPad running iOS 12 and indeed, the VI Control forum displays properly.

I realize I'm running an out-of-date iOS on older hardware, so I don't have any expectation of full compatibility with current web technology. However, I will point out that all the other forums I regularly frequent (Gearslutz, Reasontalk, KVR, various plugin maker's forums, multiple photography & video forums) plus numerous websites, all display properly on my iPad 4. VI Control is, unfortunately, the only forum I'm no longer able to access on my iPad 😥

(FYI, I'm not updating my iPad because there are apps I use that don't support the newer iOS, and will disappear if I update.)

Thanks for your willingness to pursue this, but I'm guessing I'm out of luck. It's situations like this that make me feel like an old man... :emoji_older_man: Soon my daily mantra will be "Hey, you kids get off my lawn!"
 

creativeforge

Barefoot Heart Music
As someone who only views the forum on an "old fashioned" computer, I'm not that thrilled by the new format, but I imagine I'll get used to it..One thing I've noticed though, is that the posts on the home or portal page (https://vi-control.net/portal/) have shown the same topics for the last few days and it still looks like the old forum..Am I missing something?
Nope, you are right. Still in the works, converting the plugin we used to the new version of Xenforo. :)
 

creativeforge

Barefoot Heart Music
My iPad configuration is definitely not the latest and greatest. I'm using Safari on an iPad 4, running iOS 8.3. I checked on my wife's more current iPad running iOS 12 and indeed, the VI Control forum displays properly.

I realize I'm running an out-of-date iOS on older hardware, so I don't have any expectation of full compatibility with current web technology. However, I will point out that all the other forums I regularly frequent (Gearslutz, Reasontalk, KVR, various plugin maker's forums, multiple photography & video forums) plus numerous websites, all display properly on my iPad 4. VI Control is, unfortunately, the only forum I'm no longer able to access on my iPad 😥

(FYI, I'm not updating my iPad because there are apps I use that don't support the newer iOS, and will disappear if I update.)

Thanks for your willingness to pursue this, but I'm guessing I'm out of luck. It's situations like this that make me feel like an old man... :emoji_older_man: Soon my daily mantra will be "Hey, you kids get off my lawn!"
That is unfortunate, very sorry about that... They probably use a different, homemade platform for their forum, though. I'll keep that in mind and see if the developers have something to say about this.

Andre
 

creativeforge

Barefoot Heart Music
My iPad configuration is definitely not the latest and greatest. I'm using Safari on an iPad 4, running iOS 8.3. I checked on my wife's more current iPad running iOS 12 and indeed, the VI Control forum displays properly.

I realize I'm running an out-of-date iOS on older hardware, so I don't have any expectation of full compatibility with current web technology. However, I will point out that all the other forums I regularly frequent (Gearslutz, Reasontalk, KVR, various plugin maker's forums, multiple photography & video forums) plus numerous websites, all display properly on my iPad 4. VI Control is, unfortunately, the only forum I'm no longer able to access on my iPad 😥

(FYI, I'm not updating my iPad because there are apps I use that don't support the newer iOS, and will disappear if I update.)

Thanks for your willingness to pursue this, but I'm guessing I'm out of luck. It's situations like this that make me feel like an old man... :emoji_older_man: Soon my daily mantra will be "Hey, you kids get off my lawn!"
Well, I wish I had better news, but... here is the reality we're dealing with today. Here is the response from the developers:

iOS8 was last updated in 2014 and doesn’t support modern css code such as unprefixed flexbox. In terms of software, it’s extremely outdated and has an estimated market share of 0.05%.

Unfortunately there are currently no plans to support iOS8, sorry about that!
I'm very sorry, maybe you will find an update for some of your older software to allow you to move up to be able to use the newer platform on your iPad. In the meantime, anything higher is better.

Regards,

Andre
 

TheUnfinished

Senior Member
Don't know if this is the right place comment, but...

I just used the search function and the results weren't in chronological order, which isn't terribly helpful.

Any ideas?
 

creativeforge

Barefoot Heart Music
Yes, that is a bit different than what I thought we had with the other forum. You can set filters, though. AND, you can search within a date range as well.

I'll keep my eyes open for a more straightforward search method, but so far that is what they give. Hope this helps!


7ac74f9f6b469d5f7c01c018305ae05c.png328d7e452d43cfba94eacf914146f6aa.png

a2761834bf25b2b38fa13d81c41c927b.png
 

Voider

Came from the future
No hate at all. I understand. Did you try the customization switch? You can change the layout to a full-width with that. Check the short animated GIF below. Maybe that can help?



View attachment 21182















Yes I tried that, I am in dark mode as well. I mean it doesn't look bad but somehow I felt the other forum was so nice minimalistic, clear and friendly looking. Now it's a bit eye-stressing to me. But maybe I just need to get used to it..
 

Michel Simons

Active Member
I cannot remember if it was already there when we still had the "olde" forum, but I now notice this old geezer on the right giving me funny looks. I tried switching to light mode, but he is still there. Disturbing...
 

NekujaK

Member
Well, I wish I had better news, but... here is the reality we're dealing with today. Here is the response from the developers:



I'm very sorry, maybe you will find an update for some of your older software to allow you to move up to be able to use the newer platform on your iPad. In the meantime, anything higher is better.

Regards,

Andre
I really appreciate your follow-up on this, and completely understand the technology not being supported by my outdated iOS. This is the first forum to give my old iPad problems, but as time goes on, I'm sure it won't be the last. As another user suggested, I'll try another browser to see if that helps, but I know that eventually upgrading is the right way to go... I'm just dragging my feet about it.
 

TheUnfinished

Senior Member
I got a notification that someone had responded to my post, but the email only gave me the opportunity to view the thread, rather than go to that response.

So, if there have been many new posts, it might be difficult to navigate to the reply.

Worth a look at?
 
Top Bottom