CSS Control Panel - legato delay solution + other features (1.5, now supports keyswitches!)

Discussion in 'SAMPLE Talk' started by Ihnoc, Mar 28, 2018.

  1. NYC Composer

    NYC Composer Senior Member

    11,133
    1,828
    Jul 24, 2008
    Hi-I'm using a very old version Of Cubase-6.02, in El Capitan on Mac. I am not seeing the script code in Cubase although the name does show up. Is my Cubase just too old? Does the script work on Mac? Thanks!
     
  2. OP
    OP
    Ihnoc

    Ihnoc Active Member

    This is intended to be DAW agnostic, just a Kontakt Multi Script, so you should be able to use it as long as you're using a version of Kontakt that is somewhat recent; 5.6.8 is ideal but the script will probably work on earlier versions of Kontakt 5 too.
     
  3. NYC Composer

    NYC Composer Senior Member

    11,133
    1,828
    Jul 24, 2008
    Yes, I installed it in the folder you specified, but I see no code. I have CC13 set up, I’m minus 300 milliseconds but there’s no effect.
    I’m not experienced with scripts but the name comes up in Kontakt-with no data. My version of Kontakt is 5.7.1
     
  4. NYC Composer

    NYC Composer Senior Member

    11,133
    1,828
    Jul 24, 2008
  5. OP
    OP
    Ihnoc

    Ihnoc Active Member

    I did hide the code itself (so the panel is easier to read). However, you should see the following when you select the script from that dropdown:
    upload_2019-5-26_9-50-36.png
     
  6. NYC Composer

    NYC Composer Senior Member

    11,133
    1,828
    Jul 24, 2008
    Unfortunately, when I release the button, it's just an empty space. Screen Shot 2019-05-26 at 5.02.19 AM.png
     
  7. NYC Composer

    NYC Composer Senior Member

    11,133
    1,828
    Jul 24, 2008
  8. OP
    OP
    Ihnoc

    Ihnoc Active Member

    Could you try loading one of the Factory scripts? Do those work? Also, have you tried loading the script in Kontakt Standalone? Does the script and Factory scripts work then?
     
  9. NYC Composer

    NYC Composer Senior Member

    11,133
    1,828
    Jul 24, 2008
    Yep, the factory scripts work in standalone and within Cubase, but the CSS one doesn't show except for the name. The multiscript slot stays empty.

    Sorry to be such a pain!
     
  10. Robert_G

    Robert_G It really is just an expensive hobby for me

    292
    188
    Feb 6, 2019
    Just out of curiosity....if I just wanted to move the notes over to the left to get 0 delay....how many milliseconds do they need to be moved?
    Edit...im not using this script.....just using css out of the box
     
    Last edited: Jun 2, 2019
  11. Land of Missing Parts

    Land of Missing Parts No Time for Honky-Tonk

    1,115
    1,689
    Jan 27, 2013
    Hogwarts
    Check out the manual, page three.
    Screen Shot 2019-06-02 at 11.40.31 PM.png
     
    Robert_G likes this.
  12. Robert_G

    Robert_G It really is just an expensive hobby for me

    292
    188
    Feb 6, 2019
    Thanks....and the first note is as normal?
     
  13. Land of Missing Parts

    Land of Missing Parts No Time for Honky-Tonk

    1,115
    1,689
    Jan 27, 2013
    Hogwarts
    Not sure. It's been a while since I've used it without script.

    Also (you probably are already aware of this but just in case) the classic legato patches are the same thing as the normal ones, except the legato is short enough that there's no real delay. I use classic legato to play in parts, then switch over to scripted when I'm done performing. The script (NoamL's in my case) preserves the timings. Just FYI.
     
    Robert_G likes this.

Share This Page